Even voorstellen.
Wat ging vooraf
Kijkje in NM (2/07)
En nu...tot vertrek
Hobbs, dagboek
School
Naar school in NM
School 2009/2010
Foto's van school.
Nieuws van CJP
For the english
Fotoalbum
Video
Informatie, contact
Gastenboek

Mrs Goodwin in haar klas tijdens Thanksgiving diner.

Het schooljaar 2009/2010. Pascalle gaat naar Kindergarten. Het spelen in de klas is grotendeels voorbij. Het wordt tijd om wat te leren. En dat gaat er dan ook serieus aan toe. Mrs. Goodwin is een lieve juf. Ze probeert de kinderen al veel bij te brengen, dus leren lezen en schrijven al. Maar wel op een spelende manier. En af en toe krijgt Pascalle dan ook huiswerk mee. Haar naam schrijven en letters al herkennen. De klas is maar klein, wel geteld zijn er 8 leerlingen.

De dagindeling is afwisselend: vaak beginnen ze met schrijven en dan gaan ze door naar het lezen. Godsdienst, gym (PE), knutselen, muziek en zelfs rekenen staan ook op het programma. En 1x per maand gaan ze naar de ochtenddienst met de hogere klassen.

Het minder prettige is dat ook in deze groep elke dag een middagdutje gedaan wordt. Hoewel de juf niet zo'n voorstander ervan is wordt het toch gedaan. Maar wel kort... en voor het slapen gaan wordt er elke dag een verhaaltje gelezen door ouders of leerkracht.

En ook voor Pascalle dit jaar een ... uniform!

 Voor Jiri is er dit jaar wel wat veranderd. Tijdens de zomervakantie hebben we hem laten testen en de uitslag heeft ons doen besluiten om hem een groep over te laten slaan. Dit ook op advies van zijn leerkracht van vorig jaar. En dus zit hij nu niet in grade 3 maar in 4 (groep 6).

Voor Colyn (grade 6) en Jiri is er in programma niet veel veranderd met vorig jaar. De gewone vakken zoals Science, Social Studies, Religion, Taal en rekenen staan gewoon op de dagelijkse lijst van dingen. En dan muziek en PE natuurlijk. PE wordt de eerste helft gegeven door een leerling-juf... en daarna weer gewoon door de leerkracht zelf.

Wekelijks gaan ze naar de mis en is op school weer de bake-sale. Dus niet veel veranderd voor ze. 

Voor Colyn wel een verandering in het ochtendritueel. Niet alleen wordt het volkslied of de vlag saluut gedaan in de klas. Zijn klas mag/moet ook elke dag de vlag hijsen. En dat leren ze dus in de eerste weken van school. Zowel de Amerikaanse vlag als de New Mexico vlag gaan in de lucht.

Familie Jonker | leonenchristel@jonkeronline.com