Even voorstellen.
Wat ging vooraf
Kijkje in NM (2/07)
En nu...tot vertrek
Hobbs, dagboek
School
Naar school in NM
School 2009/2010
Foto's van school.
Nieuws van CJP
For the english
Fotoalbum
Video
Informatie, contact
Gastenboek

Een schooldag in New Mexico

 

Pascalle in Preschool.

   

Jiri in 2nd Grade.

   

Colyn in 5th Grade.

De dag begint om 07.45 uur. Bij binnenkomst gaan de kinderen eerst hun eigen foto ophangen. Zo kan de juf zien wie er allemaal zijn die dag.

08.00-08.30 Bellwork & Circletime: het over-schrijven van je naam, kleuren in je boek, de kalender, gebed en saluut aan de USA vlag en NM vlag

08.30-09.40 My plan is..: ieder kind zegt in welke hoek hij wil spelen/werken. Dit noemen ze my plan. Dus naar de speelhoek, muziek luisteren, bouwen, enz.

09.40-10.30 Muziek & Snack: opruimen van my plan, naar de wc, muziek en tijd voor een korte pauze. Snacks krijgen ze van school.

10.30-11.00 Naar buiten

11.00-11.30 Storytime: er wordt een verhaal voorgelezen, wc stop en klaarmaken voor de lunch.

11.30 Lunch          &          12.00 Naptime: nog even naar de wc en dan gaan de kinderen slapen (??)

13.00-13.15 Tijd om weer wakker te worden, voor degene die sliepen natuurlijk.

13.15-13.45 Groep-activiteiten: soms in de grote groep en soms met kleine groepjes

13.45-14.30 Verschillende activiteiten: spelen, PE (gym), groepactiviteiten.

14.30-14.45 Opruimen en tijd om naar huis te gaan.

Dan wachten we vaak buiten tot 15.00 uur tot de jongens klaar zijn met school. Bij mooi weer wachten we buiten in de speeltuin en anders gewoon lekker binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jiri begint zijn dag om 08.00 uur. Het huiswerk inleveren met de daarbij behorende brief, die de ouders moeten ondertekenen. Stoel van de tafel en dan start de les.

08.00 uur is Bellwork:beginnen met Mountain Lang. Een spellings/taal methode met 20 items. Woorden afmaken, invullen van letters, tekening maken van het samengevoegde woord, enz.

Om 08.10 wordt dan eerst met elkaar gebeden, de kalender bijgehouden, de groet naar de vlaggen. Elke dag wordt dit gedaan. Zelfs het volkslied wordt uit volle borst gezongen.

Daarna komen de gewone lesvakken aan de beurt.  Tot aan de lunch wordt er hard gewerkt. Met een kleine pauze tussendoor, waarbij de kinderen hun snack mogen opeten boven hun schoolboeken.

Een greep uit de vakken: math (rekenen), religion (godsdienst), spelling, phonics (klankleer), PE (gym), handwriting (schrijven).

De gym wordt buiten gegeven door de leerkracht. Elke week gaan ze ook naar de bibliotheek die in school zit, daar kiezen ze 2 boeken die ze meenemen naar huis. Aan het eind van de week moet hier een boekverslag van gemaakt worden en de boeken weer ingeleverd.

Soms mogen de kinderen achter de computer in de kantine.

Op dinsdag is er een snack/bake sale op school. Dan kunnen ze koekje/ drinken /augurken kopen, het geld wat dit opbrengt wordt gebruikt voor de Madri Grass feestelijkheden. Een soort carnavalgebeuren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Colyn begint om 08.00 uur. Rustig de tas ophangen en zelf aan de slag gaan met het Bellwork. Op het bord staat wat ze moeten doen.

Zijn Bellwork is ook een start maken met de Mountain Lang. Daarna begint ook voor hem de gewone lessen.

Een greep uit zijn vakken: spelling/reading, math (wiskunde), science (aardrijkskunde), history (geschiedenis), language (english, spanish, vietnamees en nu ook hollands), tijdtesten en pre-testen (regelmatig), PE (gym) en social studies (maatschappijleer, zoals het kennen van de 50 staten).

Voor hem is de snack ook tussen de lessen door. Geen pauze. Er wordt hard gewerkt. Veel zelfstandigheid wordt van ze gevraagd.

Tussen de lessen gaan de groepen naar het toilet/water drinken. Al deze activiteiten worden in stilte gedaan. De kinderen lopen met de handen op de rug of met hun armen langs de zij in een rij achter elkaar aan. 1 voor 1 gaan ze naar het toilet, dan sluiten ze weer achter aan. Zo gaan ze ook naar de lunch.

Na de lunch gaan de grotere groepen rustig lezen.

Op donderdag gaan de groepen 1-8 gezamenlijk naar de kerk om daar een viering te houden. De kerk zit aan de andere kant van het speelplein.

Aan het einde van de dag wordt er weer gebeden en gaan ze in colone richting de kantine waar alle kinderen binnen wachten tot de juf (er zijn geen meesters) je naar de auto brengt. Er staan 4 rijen met auto's en iedereen blijft er in zitten tot hun kind gebracht wordt. Wij halen de kinderen gewoon uit de kantine en lopen naar de auto die op de parkeerplaats verderop staat.

Colyn is van grade 4 naar grade 5 (groep 7) gegaan, sinds januari dit schooljaar '09.  Dezelfde vakken maar wat meer uitdaging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Familie Jonker | leonenchristel@jonkeronline.com