Even voorstellen.
Wat ging vooraf
Kijkje in NM (2/07)
En nu...tot vertrek
Hobbs, dagboek
School
Naar school in NM
Foto's van school.
Nieuws van CJP
For the english
Fotoalbum
Video
Informatie, contact
Gastenboek

Waarom nou school als kopje?

Omdat we maar 2 jaar naar New Mexico verhuizen willen we het goed geregeld hebben wat betreft scholing.
Dat betekent voor ons dat de kinderen daar naar een goede school zullen gaan (die aansluiting heeft op het Europese onderwijs en kleinschalig is). Maar we zullen daarnaast ook op zoek moeten gaan naar mogelijkheden om onze kinderen (deels) op de hoogte te houden van de Nederlandse taal en evt. andere vakken. Want na 2 jaar komen we terug en het zou zonde zijn als ze dan een jaar moeten 'blijven zitten' om een achterstand in te halen.
In Nederland zijn wel organisaties die hier als ondersteuning kunnen dienen, maar gelukkig wil de huidige school van de jongens meedenken in de beste aanpak.
Nu dus eerst alles uitzoeken, vergelijken en dan een plan trekken.
Met het kopje school kunnen we dus wat meer onderscheid maken op de site. Ofwel typisch schoolitems vermelden, die wat minder interessant zijn voor anderen.

School bezoeken in New Mexico.

In de week 'werkbezoek' zijn we dus ook naar een school wezen kijken voor onze kinderen. Vanuit het bedrijf is al een soort voorselectie gemaakt. Inmiddels zitten op deze school nml 2 kinderen van iemand die 4 jaar in Holland heeft gewoond en nu dus in Hobbs. Voor haar sloot deze school redelijk goed aan aan het Nederlandse systeem, dus gaan we er een kijkje nemen.
Het betreft de St. Helena School,  een privé school in Hobbs zelf.


Hier kregen we een rondleiding door de school en konden intussen vele vragen stellen. Het is een mooie kleine school, met ongeveer 90 leerlingen. De school heeft de groepen Kindergarten (5 jaar) tot 6th grade (11 jaar).
De school is vergelijkbaar met de school waar Colyn en Jiri nu naar toe gaan. Een kleine school, veel normen en waarden, de hogere groepen nemen de lagere groepen op 'sleeptouw'.
          Mission:  To help each child develop his or her full potential spiritually, intellectually and socially.

Op deze school moeten de kinderen een uniform aan. Voor de meiden is dat een rok/jurk en de jongens een blauwe pantalon met een blauw/wit poloshirt. Dit om pesten e.d. te vermijden.  De directeur komt binnen en zegt goedemorgen klas, de kinderen antwoorden in koor en de hoge groepen gaan zelfs staan.
Zoals wel eens in films te zien, vond ik.

En bij een kijkje binnen:
Een lange gang met links en rechts de lokalen. Aan het einde een kantine met computers en daarnaast nog een bibliotheek met computers.
En buiten  een grote speelplaats, grasveld, parkeerplaats. Verder nog direct ernaast een gymzaal en daarnaast de kerk. Deze school is onderdeel van een kerkgemeenschap (katholiek).

Onze eerste indruk is zeer positief. Nu alle folders doorlezen, vragen mailen, overleggen met onze school en dan kijken of we nog extra organisaties moeten inschakelen.
De jongens zijn in ieder geval al bezig met engelse les, en dat mag ook wel want er komt straks veel op hun af.

Voor ons is het nu even duidelijk alles op een rij zetten.

Familie Jonker | leonenchristel@jonkeronline.com